2015. júl. 18.

Anna Todd: After

~Egy szenvedélyes szerelem története, amely milliókat hódított meg világszerte.

~Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.

~Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.

~Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.




~Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.

~Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik, mintha egyáltalán nem érdekelné. A nemtörődöm viselkedése és a gorombasága ellenére Tessa úgy érzi, ha sikerül mélyre ásnia, megtalálja az igazi Hardint a hazugságok felszíne alatt. Hardin újra és újra eltaszítja, de csak azért, hogy aztán még közelebb vonja magához.

~Tessának megvan a tökéletes barátja. Miért igyekszik ennyire legyőzni a saját sértett büszkeségét, és Hardin előítéletét a rendes lányok iránt?

~Talán azért, mert ez szerelem?


Nos ez volt a fülszöveg, avagy Prológusnak is nevezhető tartalom. De attól még, hogy elolvassuk egy könyv hátulját tényleg megtudjuk, hogy tetszeni fog e? Vagy a legtöbben csak a borítót nézik? Ha csak amolyan borítós típus vagy, ennél a könyvnél nagyon rosszul jársz, ugyani borzalmas egy borítója van. Az egy dolog, hogy üres, de pont egy végtelen jelet odatenni? Nem lövöm le a poént, hogy miért van ott, van oka, de igen csekély ahoz, hogy ez legyen az egyetlen motívum a borítón.
A másik dolog ami kiakasztott a könyv minőseége. Mint talán egy páran tudják a könyvet a Gabo kiadó gyrátja, de igen silányul, mit ne mondjak. A a lapok kijöttek a borítóból és még vagy 4-5 részre estek. Egyszóval borzalmas. Annyi szerencsénk van, hogy hajlandóak kicserélni, mert ezt így nem lehet feltenni egy polcra az biztos.
Na, de téjünk rá magára a sztorira. Első hallásra egy botrányosan közhelyes történetnek hangzik. 

"Az örök jó kislány, szigorú anyával. Egy vérbeli rosszfiú, elfalazva magát a szüleitől. Egy napon találkoznak. Napjaikat a veszekedés teszi ki, de közben ott van közöttük a szikra. Mikor hősnőnk úgy érzi minden sínen van egy titok tönkreteszi az elképzeléseit és a porba tiporja..."

De az írásmód és a közben futó mellékszálak valahogy izgalmassá teszik. Arra viszont oda kell figyelni, hogy vannak benn erősen erotikus részletek, és ezt nem csak cselekvésekben, hanem pusztán utalásokkal is értem, szóval aki nem bírja az ilyen trágár és 18+ részeket azoknak nem ajánlott. Ráadásul nem is kiszámítható! Bár a lány karakterén lett volna még mit dolgozni, olyan kis kezdetleges és az egyetlen kiszámítható karakter a történetben. Szegénykén lehetett volna még dolgozni.

Most pedig egy kicsit a könyv előéletéről! 
Anna Todd Wattpadon kezdte el a történetét. Igazából egy fabfictionről beszélünk. Pontosabban Harry Styles fanfiction. Bizony, bizony emberek. Egy One Directionről szóló könyv került ki a boltokba. Persze külömböző jogi okok miatt a neveket meg kellett változtatni, de a történet megmaradt.



Így lett megoldva
Liam - Landon
Louis - Logan
Niall - Nate
Harry - Hardin
Zayn - Zed
Danielle - Dakota

A következő rész augusztusban fog megjelenni. A 3. még idén ősszel, a 4.-ről pedig annyit tudok, hogy télen, ami valőszínűleg még most decemberben lesz. 
A könyvet a Gabo Kiadónál tudjátok megrendelni, ezen a linken.
Könyvesboltban pedig a Libriben keressétek. Ha jó az informátorom akor ott is megtaláljátok!
Ha pedig e-book formában szeretnétek elolvasni azt ezen a linken tehetitek meg.
Jó olvasást!


 ~Sonia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése