2016. jún. 24.

Könyvajánló: Egy különc srác feljegyzései ~amor

Sziasztok! Ma egy könyvajánlóval jelentkezem.
A könyv amit bemutatnék, az nem más ( ami a címből is kiderült) mint Stephen Chbosky regénye, az: Egy különc srác feljegyzései.

"Az Egy különös srác feljegyzései című könyv elbeszélője egy tizenöt éves középiskolás srác, Charlie. Furcsának és magányosnak érzi magát, mintha a pálya széléről, kívülállóként figyelné a körülötte zajló eseményeket. Egy nap elhatározza, hogy leveleket ír egy ismeretlennek, aki akár a barátja is lehetne. Ezekből a levelekből aztán szép lassan - olykor mulatságosan, olykor meghatóan - egy cseppet sem átlagos tinédzsert ismertünk meg. Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok... Chbosky regénye a lélek legmélyebb rezdüléseit tükrözi, miközben felidézi az olvasóban a felnőtté válás nehéz, semmi mással össze nem hasonlítható éveit."


~A kötet megjelenése óta több mint 1 000 000 kelt el, és hatalmas vitákat gerjesztett, miközben a tinédzserek megkerülhetetlen kultuszregényévé vált világszerte. Ellentmondásos módon egyszerre tiltott könyv és kötelező olvasmány az amerikai középiskolákban. Ez a regény ugyanazt jelenti a 21. századi tinédzsereknek, mint amit a Zabhegyező jelentett a szüleik generációinak.


Az én érdeklődésemet, bevallom a borítója alapján keltette fel. ( ami tudom, nem szép dolog)
 Rajta szerepel Emma Watson (ismerhetitek a Harry Potterből, vagy esetleg a Noé-ból), Logan Lerman (Percy Jackson filmek Percyje) és Ezra Miller ( aki nem tudom, hogy kicsoda, de az arca nagyon ismerős)
Mint számomra később kiderült ebből a regényből film is készült. (és így már nyilvánvaló miért vannak színészek a borítón)

Ettől függetlenül egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Sőt!
A történet meglepően közvetlen, és nincsenek benne finomkodások.
Olvasását ajánlom 14 éven felülieknek, akik szeretnek egy kis időre más személyiségbe bújni.
Gyorsan lehet vele haladni, könnyű olvasmány.

Remélem meghoztam hozzá a kedvetek. Jó olvasást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése