2015. szept. 23.

{Vigyázz! Kész! Posztolj!}-Ne parázz rá!

Dan! Dan! Daaaan! Óriási kihagyás után végre megint jelentkezünk és nem is akármilyen poszttal. Igen emberek belekezdtem a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} nevezetű kihívásra(?). Őszintén szólva nem nagyon tudom, hogy kéne hívnom... Talán a mozgalom szó illene rá. Ugyanis ez az egész egy, amolyan figyelemfelkeltés. Hogy észrevegyünk eddig ismeretlen bloggereket és bloggerínákat, hogy megtudjuk ki, hogyan lát egyes dolgokat, mert ez mindenkinél más és más. Na most, hogy ilyen bölcs lettem jöjjön a mostani témánk ami nem más, mint a.... Stresszkezelés!





Ebben a mostani rohanó világban mindenhol folyamatosan ér minket a stressz, a pánik és minden-minden izgulással esetleg félelemmel társuló inger. Szinte már természetes a stressz az életünkben, de ez nem jelenti azt, hogy egészséges is volna. Ez alapjáraton egy lelki betegség, ha létezik egyáltalán ilyen megfogalmazás. Senki se szeret stresszben élni és gondolom ti se! Most pedig jöjjön néhány módszer amikkel sikeresen levezethető vagy megelőzhető a túlzott stressz...


Sport vagy bármilyen testmozgás: 
Nos, ez szinte a legegyszerűbb megoldás, hogy levezesd a túlzott stresszedet. Ha sikerül levezetned a fölös energiáidat, szinte azonnal távozik a stressz is a testedből. Hiszen egyszerűen nincs energiád még arra is, hogy idegeskedj és parázz különböző dolgokon.


Kabala:
Hát ez egy kicsit talán babonás tipp, de lényegében nekem használni szokott. Például, ha beszélnem kell emberek előtt vagy csak simán ideges vagyok, mindig sokat segít, ha magam mellett tudhatok valamit, amitől "biztonságban" érzem magam. Első hallásra fura lehet ez a megfogalmazás, de lényegében ez az igazság!


Tea:
Köztudott tény, hogy egy bögre forró tea mennyire el tud lazítani, de vannak kifejezetten ilyen célokra használt, készített teafüvek. Ilyen például a citromfű tea, aminek stresszoldó és nyugtató hatása van. Vagy esetleg a mindenre jó, öreg kamilla tea. Ez az a fajta tea amit mindenre, de tényleg mindenre megfelel. Ráadásul ezen a téren is remekül megállja a helyét. 


Alvás:
Utolsó tippem az elegendő alvás lenne. Minél jobban kialszod magad, annál jobban fogod viselni a stresszt és emellett kevésbé leszel ingerlékeny és jobban be tudod fogadni a tanórai információkat is.



Remélem tudtam néminemű segítséget nyújtani és nem lett teljesen borzalmas a legelső VKP bejegyzés!
Fontos! A blog nem fog megszűnni, ez a kis kihagyás csupán az időhiány jóvoltából következett be. Hamarosan érkeznek a következő érdekes, vicces és hasznos bejegyzések.
Addig is. Sziasztok!

~Sonia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése