2015. aug. 1.

Coca Cola "rejtelmes" hatásai

A legtöbben már réges-régen tudjuk, hogy a Cola bizony ártalmas. Viszont azt már kevesebben, hogy miért és hogyan károsítja a szervezetünket. Azt hiszem most egy páran megutáltok, hogy elmondom mit csinál veletek, mert a legtöbben nem fogjátok tovább inni, vagy egy darabig biztos leálltok vele. Persze itt is csak a mértéket kell figyelni!










~Első 10 perc: 10 teáskanálnyi cukor jut a szervezetedbe. Ez a napi bevitel 100 százaléka. Azért nem hánysz azonnal ennyi édestől, mert a kólában lévő foszforsav elfedi ezt a túlzott édességet.

~20 perc: Annyira megugrik a vércukorszint, hogy inzulinrobbanást idéz elő. A máj erre úgy próbál reagálni, hogy a cukrot is zsírrá alakítja.

~40 perc: Felszívódik az összes koffein. A pupillák kitágulnak, megemelkedik a vérnyomás, az adenozin receptorokat már blokkolták az agyadban, ezért nem leszel álmos.

~45 perc: Az agyad megnöveli a dopamintermelést, ez serkenti az örömközpontot. Ez nagyjából úgy működik, mint a heroin.

~60 perc: A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket, amely így további változásokat okoz az anyagcserében. A koffeinnek is vízhajtó hatása van, a sok mesterséges adalék és a nagy mennyiségű cukor pedig arra ösztönzi a szervezetet, hogy a kalciumot kiürítse a szervezetből. Így távozik, ahogy a magnézium és a cink is. 

~Ezek után lezuhan a vércukorszint, ami vagy fáradttá és/vagy ingerlékennyé tesz.





~Sonia

2 megjegyzés:

  1. Én továbbra is fogom fogyasztani :D
    Persze,nem örűletes mennyiséget...
    Amúgy jó a blogod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többen írjuk a blogot, szóval ezt most úgy vettem mintha mindenkit dicsérnél :D Egyszóval köszönjük!
      ~Sonia

      Törlés