2016. jan. 10.

Tipikus Téli Tévedések

Most, hogy már eléggé a tél közepe felé nyargalunk, lassan, de annál biztosabban rájöhettünk már néhány dologra, amiket bármennyire lelkesen is vártunk nem pont olyanok, mint amilyenre emlékeztünk vagy esetleg vártuk volna.




-Egyik ilyen tipikusnak nevezhető tévedés a hó. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért is várom minden évben olyan nagy lelkesedéssel, hiszen mindig kiderül, hogy attól a naptól kezdve, hogy leesett totálisan utálni fogom a telet. Nem elég, hogy elő kell kerítenem azt a lábbelimet amiben nem fagy le a lábam, de emellett nem is lesz olyan érzésem egy-egy sulinap végére, hogy legszívesebben levágnám a lábam. De ezen kívül szinte teljesen biztos, hogy amint leesett másnap már elkezd olvadni és amint kiteszem a lábamat a házból már térdig vizes leszek.


-A hideg. Nem tudom, hogy ez csak számomra egy beteges örömforrás, hogy végre hideg van, elővehetem a sálakat és a pihe-puha pulcsikat, de úristen! Ez max 1-2 hétig lesz buli utána már kínszenvedés lesz mire beöltözöl egy eszkimónak és nem fogsz fél méter alatt jégtömbbé fagyni. Szóval nem, nem jó a hideg.


-Nem tudom, hogy ti hogy vagytok a sapkákkal, de én alapjába véve imádom őket, kivéve akkor ha minden egyes nap fel kell venni. Ezt gondolom a hosszú hajú lányoknak nem nagyon kell magyaráznom. Felveszed a sapkát, szóval az alatt te nem tudod felkötni a hajad, kontyos csinálni vagy bármi olyat ami megkönnyítené a helyzetedet. Persze vannak az oldalfonások, de minden nap már azokat se lehet elviselni. A sapka miatt lelapult avagy épp felálló hajról meg már szót se ejtenék....


-Egy átlagos gimnáziumba járó ember felkel olyan 6-7 óra fele. Nos ugye ismerős, hogy még teljes sötétség van odakint? Az is, hogy amikor elindulsz a suliba még akkor is eléggé félhomály van? De ugye az is megvan, hogy ha 4 előtt nem érsz haza, te bizony már korom sötétben lépegetsz az utcán? Amikor meg világos van ülj az iskolában egy lepukkant osztályteremben, tök logikus. Ha egy kicsit élveznéd a telet azt nem tudod, mert mire lenne rá időd sötét van! Korom sötét és gondolom nem sok embernek van kedve sötétben mászkálni.


Most teljesen olyan lehet, mintha ki nem állhatnám a telet. Pedig igazából szeretem, csak hát egy icipicit utálom, hogy nem lehet teljesen kiélvezni és gondoltam ezt meg is osztom veletek :) úgyis régen írtam már bármi értelmeset is a blogba! A legközelebbi bejegyzésem, ha minden igaz a szerdai VKP! lesz. Addig is élvezzétek a telet! (haha)

-Sonia



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése