2017. febr. 18.

Papírvárosok| Könyvajánló

Sziasztok! Milyen meglepő, hogy megint egy ajánlóval jelentkezem... John Green egy másik regényének, a Papírvárosoknak a bemutatása következik. Remélem megtetszik nektek és elolvassátok ti is.



,,Quentin Jacobson egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant.
Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja a nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. 
Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri."

~A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba.

EGY EXCENTRIKUS LÁNY,
EGY IDÉZET,
EGY REJTÉLY


EZ EGY PAPÍRVÁROS... NÉZD MEG AZOKAT A ZSÁKUTCÁKAT, A MAGUKBA VISSZAFORDULÓ ZTAKAT, A HÁZAKAT, AMIKET MINTHA CSAK AZÉRT ÉPÍTETTEK VOLNA, HOGY MAJD SZÉTESSENEK. AZ EMBEREKET, AKIK A PAPÍRHÁZAIKBAN ÉLNEK, ÉS A JÖVŐT TÜZELIK EL, HOGY MELEGEN TARTSÁK MAGUKAT.

,,Betegségben és egészségben. Jóban és rosszban. Szegénységben és gazdagságban. Míg a hajnal el nem választ."
,, A világon semmi sem lehet olyan unalmas, mint más emberek álmai"
,, ..valamiféle alapvető szinten nehezünkre esik elfogadni, hogy mások éppúgy emberek, mint ahogy mi azok vagyunk, ugye? Vagy idealizáljuk őket, mintha istenek lennének, vagy pedig állatnak tekintjük őket.."
,, Elmenni akkor is nehéz, ha az ember egyébként akarja a dolgot.....olyan nehéz elmenni - egész addig, míg az ember el nem megy. Mert utána ennél könnyebb istenverte dolog mér nincs is a világon."

,,Van a világnak valahol egy sarka, ahol senki sem tudja, mit jelent az, hogy ,,Margo Roth Spiegelman". Margo pedig ott ücsörög abban a sarokban, és a fekete noteszébe írogat."

,, ..az öröm nem a végrehajtásban rejlik, hanem az eltervezésben.."

,,Micsoda csalóka dolog is azt hinni, hogy egy személy több lehet, mint egy személy."

,,Nem állítom, hogy mindent túl lehet élni. Csak azt, hogy mindent túl lehet élni, kivéve azt a bizonyos legutolsó dolgot."
 
2015 nyarán került a mozivászonra. Főszerepben Cara Delevingne-vel és Nat Wolff-val. Szerintem a film is nagyon szórakoztató lett. Miután olvastam a regényt feltűnt, hogy kihagytak pár (véleményem szerint) fontos részletet, így is élvezhető. Majdnem két óra tömény izgalom vár rátok ha megnézitek.


HA ELNYERTE TETSZÉSETEKET A MŰ AKKOR OLVASSÁTOK EL, HA NEM, AKKOR A FILMET MINDENFÉLEKÉPPEN NÉZZÉTEK MEG!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése